Početna > Mobilnost > Razmene > Održana konferencija Pakt za mlade

Održana konferencija Pakt za mlade

Predstavnici javnog i nevladinog sektora, biznis udruženja, organizacija mladih, kao i gosti iz inostranstva diskutovali su o modelima i primerima dobrih praksi za uključivanje mladih na tržište rada i pokušali da definišu preporukeza prevazilaženje problema visoke nezaposlenosti i neaktivnosti među mladima.

„Svi danas smo saglasni da postoje programi vlade, prakse kompanija, kao i organizacija koje su usmerene na stvaranje uslova za veću zapošljivost mladih. Među ovim programima neophodno je da postoji saradnja i koordinacija kako bi zajednodoprineli većem uključivanju i boljoj zapošljivosti mladih“, izjavio je Neven Marinović, izvršni direktor Foruma za odgovorno poslovanje i Smart kolektiva. Silija Mur, članica Upravnog odbora CSR Europe ovom prilikom dodala i da je uloga države u stvaranju povoljnog okruženja i podsticanju programa za zapošljavanjemladih velika, i da na to treba da se gleda kao na razvojnu šansu za ekonomiju jedne zemlje.

konferencija-pakt-za-mlade
lora-lubenova-european-youth-forum-silija-mur-csr-europe-marija-bulat-krovna-organizacija-mladih-srbije-ljiljana-dzuver-ministarstvo-za-rad-i-zaposljavanje
ljiljana-dzuver-ministarstvo-za-rad-zaposljavanje-boracka-i-socijalna-pitanja-i-neven-marinovic-forum-za-odgovorno-poslovanje

KonferencijaPakt za mladedeo je Nacionalnog dijaloga za podsticanje zapošljavanja mladih u Srbiji, u okviru koga će 20. i 21. septembra 2016. godine biti održana međunarodna konferencija o srednjem stručnom obrazovanju- Zajednička vizija: Obrazovanje za praktično znanje.

Izvor: studentskizivot.com

Powered by WPeMatico

Preporučujemo još

Evropska nedelja mobilnosti

Radionica će biti interaktivnog tipa gde će mladi od 15 do 30 godina imati priliku …

Оставите одговор