Početna > Mobilnost > Razmene > Za studente spremni i privatni domovi

Za studente spremni i privatni domovi

Prijavljivanje brucoša za studentske domove Studentskog centra „Beograd“ završeno je u četvrtak, pa se preliminarne liste mogu očekivati već kroz nekoliko dana.

Akademci koji ostanu „ispod crte“ smeštaj mogu da potraže u privatnim studentskim domovima širom Beograda. Cena je gotovo pet puta viša nego u državnim, ali i duplo povoljnija nego iznajmljivanje stana sa mesečnim troškovima.

Tako se cena kreveta u privatnom studentskom domu kreće od 60 do 100 evra.

– Bila sam i u državnim i u privatnim. Privatni je imao super lokaciju u centru Beograda, kod Botaničke bašte, sa velikim unutrašnjim dvorištem. Gazda je ljubazan, ali kratko sam se zadržala jer je pušenje cigareta bilo zabranjeno u sobama. Inače, sve je čisto i uredno, dostupan internet i osim mesečne kirije nema drugih obaveza – priča Nikolina Milošević, student treće godine Geografskog fakulteta.

Mesečna kirija bez obaveze plaćanja komunalija glavna je stavka za privlačenje studenata, ali i roditelja kojima je ova opcija daleko isplativija od iznajmljivanja stana, čak i sa cimerima. Tako studentski smeštaj u Budimskoj ulici u Beogradu u ponudi ima trokrevetne i četvorokrevetne sobe sa upotrebom zajedničkog kupatila, kuhinje i dnevnog boravka. Za cenu od 90 evra mesečno akademcima je dostupna i čitaonica, korišćenje kompjutera, besplatan internet, pa i redovno menjanje posteljine.

ZA DRŽAVNE SE PRIJAVILO 2.000POČETAK zimskog semestra oko 1.200 brucoša sa fakulteta Univerziteta u Beogradu dočekaće sa ključem sobe u ruci nekog od ukupno 11 državnih, studentskih domova. Na adresu Studentskog centra „Beograd“ stiglo je više od dve hiljade prijava.

Slično je i na Voždovcu u blizini nekoliko fakulteta. Ovaj privatni dom u svakoj sobi ima kupatilo i klima-uređaj. U zavisnosti od broja cimera u sobi cena varira od 60 evra po studentu za četvorokreveti apartman do 100 evra za dvokrevetni.

– Prijavljivanje traje tokom leta, jer je broj mesta ograničen – navode iz privatnog smeštaja. – Ova vrsta smeštaja posebno je popularna među onima koji čekaju naknadne raspodele upražnjenih mesta u državnim domovima.

Foto:www.novosti.rs

Izvor: www.novosti.rs

Izvor: studentskizivot.com

Powered by WPeMatico

Preporučujemo još

Klub Superste je otvoren – prijavi se!

Prijava za Klub Superste je jednostavna i onlajn i zahteva dobre ideje koje pokreću i …

Оставите одговор