Početna > Centar za razvoj karijere

Centar za razvoj karijere

Ključna uloga Centra za razvoj karijere jeste: da pomaže studentima Univerziteta u Novom Sadu u razvoju onih znanja i veština koje će im biti od značaja pri zapošljavanju; da pomogne u sticanju radnog iskustva tokom studiranja i saznanja o svetu poslovanja, te da pripremi studenate za uspešan prelazak na sledeći nivo razvoja karijere nakon diplomiranja. To postižemo time što:

Studentima omogućujemo pristup najnovijim informacijama o bitnim zanimanjima, poslodavcima i mogućnostima daljeg obrazovanja, kao i informacijama o aktuelnim slobodnim radnim mestima; pomažemo im, takođe, da konstruktivno razmišljaju o datim mogućnostima.
Objektivni smo i poverljivi kada dajemo savete studentima i upućujemo ih u procese izbora karijere, kao i kada im pomažemo u sastavljanju i primeni realističnih planova za razvoj karijere.
Organizujemo radionice, kratke kurseve, razgovore i predstavljanja poslodavaca, kako bismo pomogli studentima da bolje razumeju svet poslovanja i da savladaju veštine neophodne za organizovanje i uspešno vođenje sopstvene karijere.

Sarađujemo sa fakultetima Univerziteta u Novom Sadu u podsticanju profesionalnog razvoja studenata i njihovih karijera.

Studenti i diplomci Univerziteta u Novom Sadu mogu da se registruju preko PRIJAVNOG FORMULARA i potom da koriste sve usluge Univerzitetskog centra za razvoj karijere i savetovanje studenata koje su besplatne za njih.

 

USLUGE ZA STUDENTE

• Pomoć pri sastavljanju biografija (CV), propratnih pisama, prijava za posao.Pošaljite CV na karijera@uns.as.rs ili dođite da vam pomognemo pri sastavljanju CV-a, neka on bude vaš najbolji reprezent.

• Individualno savetovanje studenata u razvoju karijere. Zakažite razgovor u Centru ukoliko imate neku dilemu u vezi sa razvojem svoje karijere.

• Saveti i pripreme za intervju za posao. Dobili ste poziv za intervju za posao? Ne znate šta da očekujete? Zakažite susret sa psihologom u Centru i on će vam pomoći da se što bolje pripremite.

• Radionice, treninzi i seminari lakih veština i za razvoj karijere. U Centru se organizuju razna predavanja i radionice za razvoj veština neophodnih za lakše zaposlenje.

• Informacije o slobodnim radnim mestima, praksama, volontiranju, stipendijama. Dobijaćete sve aktuelne informacije direktno na e-mail.

• Prezentacije kompanija i susreti sa poslodavcima. Organizujemo susrete sa kompanijama, gde možete iz prve ruke čuti kakva znanja i veštine poslodavci traže od zaposlenih.

• Brošure sa savetima pri zapošljavanju i razvoju karijere. U Centru možete uzeti brošure sa raznim korisnim savetima za razvoj karijere.

• Korisna literatura. U Centralnoj biblioteci Univerziteta možete pronaći mnoštvo korisnih, stranih i domaćih knjiga iz oblasti poslovnih veština, komunikacije i razvoja karijere.

• Računari za studente sa stalnom internet vezom. Osim sajta Centra, možete istraživati i druge baze poslova, sajtove sa informacijama o aktuelnim stipendijama, treninzima ili seminarima.

• Mogućnost pravljenja svog profila i ostavljanja biografije na sajtu Centra.Nakon regitrovanja u Centru unesite na sajtu više informacija o sebi ili ostavite CV. Neka vas poslodavci lakše nađu!

 

Tim Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata organizuje individualno karijerno savetovanje

Karijerno savetovanje je proces koji omogućuje pojedincu dа prepoznа i iskoristi svoje resurse dа bi doneo prаvilnu odluku u vezi sа kаrijerom, kаo i dа uspešno rаzreši probleme koji mu stoje nа putu reаlizаcije profesionаlnih ciljevа. To je nedirektivаn pristup u sаvetovаnju – ne određuje sаvetnik štа student trebа dа urаdi već pomаže studentu dа odluke koje donosi budu zаsnovаne nа dobroj obаveštenosti, uvidu u vlаstite potencijаle i promišljаnju svih rаspoloživih opcijа.

To znači da ćete moći kroz saradnju sa svojim savetnikom da:
• prođete kroz test profesionalnih opredeljenja (TPO) i dobijete odgovarajuću interpretaciju rezultata,
• obavite konsultacije i dobijete povratne informacije na vaš napisan CV i motivaciono pismo (što se može obaviti i putem mail-a),
• pripremite se što bolje za budući poslovni intervju (ako poželite i pomoću softvera koji simulira razgovor između kandidata i poslodavca),
• rešite neka dodatna pitanja u kojima bi savetnik mogao da vam pomogne (donošenje bitnih odluka, osvešćivanje sopstvenih vrednosti, sposobnosti i potencijala u cilju što boljeg samopromovisanja, osvešćivanje i eventualnih nedostataka kako bi se isti prevazišli i poboljšale mogućnosti za buduće zaposlenje, i sl.).

Razgovor možete zakazati slanjem zahteva na mail karijerauns@gmail.com sa naznakom (u polju subject) individualno savetovanje. Nakon toga će vam biti poslat zakazan termin (u trajanju od sat vremena) između 10 i 15 časova.

Više INFO.

Оставите одговор

Facebook