Početna > Konkurs za smeštaj

Konkurs za smeštaj

Za sve studente koji žele da ostvare pravo na smeštaj u studentskim domovima važno je da pažljivo pročitaju i shvate pravila konkurisanja i da ih poštuju.

Konkurs za prijem studenata u ustanove za smeštaj studenata raspisuje Ministarstvo prosvete i nauke Republike Srbije. Novi Konkurs donosi neznatne izmene u odnosu na prošlogodišnji, tako da je neophodno da ga dobro proučite kako biste ispravno i na vreme konkurisali.

Predaja prijava na Konkurs za prijem studenata u domove Studentskog centra Novi Sad počinje u subotu, 1. septembra i trajaće do 31. oktobra. U periodu od 1. do 15. septembra svoje prijave na Konkurs treba da predaju studenti prve godine.

Broj raspoloživih mesta u studentskim domovima Studentskog centra Novi Sad prema Konkursu za smeštaj studenata za školsku 2012/2013. godinu je 3003. U osam domova u Novom Sadu raspoloživo je 2652 mesta, u studentskom domu u Zrenjaninu 208 mesta i u studentskom domu u Somboru 143 mesta.

Ako želite smeštaj u domu, pored dobrog proseka, treba pribaviti još nekoliko dokumenata i ispuniti nekoliko uslova, kako to propisuje Konkurs ministarstva i već ste „nadomak doma“. Studenti različitih kategorija („brucoši“, studenti ostalih godina prvog stepena studija, stepena studija, studenti iz osetljivih društvenih grupa) prikupljaju različite dokumente kako bi konkurisali.

Za smeštaj u studentski dom se ne može konkurisati tokom cele godine, nego postoje precizni rokovi za to. Broj mesta u studentskim domovima je ograničen, te ako vam je neophodan domovima je ograničen, te ako vam je neophodan smeštaj tokom studiranja, učinite napor da na pravi način, u pravo vreme i na pravom mestu konkurišete za smeštaj u studentskom domu.

Cilj ovog vodiča jeste da se studentima olakša proces konkurisanja za smeštaj u studentskom domu. Korak po korak, u skladu sa stepenom i godinom studija, pratićemo vas kroz konkurs.

Naša želja je da sa što manje stresa, nervoze i čekanja ostvarite svoje pravo na smeštaj u i čekanja ostvarite svoje pravo na smeštaj u studentskom domu.

- “Brucoši”, studenti I godine studija

- Studenti II, III, IV, V i VI godine studija

- Student drugog stepena studija (Master)

- Studenti trećeg stepena studija (Doktorandi)

- Studenti iz osetljivih studentskih grupa

Konkursne prijave se predaju u Službi smeštaja Studentskog centra, koja se nalazi u prizemlju studentskog doma “Slobodan Bajić”, u Ulici dr Sime Miloševića broj 10. Studenti koji konkurišu za smeštaj u studentskim domovima u Zrenjaninu i Somboru svoje prijave predaju u tamošnjim studentskim domovima.

Kontakt telefon Službe smeštaja je 021/ 6350-295, a imejl adresa je [email protected] , zainteresovani studenti mogu pronaći tekst Konkursa i Vodič za studente sajtu www.scns.rs.

Оставите одговор

Facebook