Početna > dobrodošli > Medicinska tribina o kanabisu

Medicinska tribina o kanabisu

„U četvrtak, 14. maja od 19h organizujemo veliku medicinsku tribinu u Novom Sadu, u klubu „SKCNS Fabrika“. Medicinsku, jer će glavnu reč imati lekari. Dr Milan Savić, neurolog i čovek koji je predao Zahtev za legalizaciju Ministarstvu zdravlja predstaviće detaljno uticaj kanabisa na neurološke bolesti i govoriće o očekivanim rezultatima rada radne grupe.

Dr Predrag Nikolić, klinički farmakolog i čovek koji se izlečio uljem kanabisa, prezentovaće detaljno uticaj kanabinoida na maligne ćelije i rezultate u lečenju kancera, a dr Jaroslav Bojović, reumatolog, izneće detaljnu prezentaciju o lečenju neurodegenerativnih bolesti. Đuro Čepić, advokat, pojasniće koji su potezi neophodni da bi došlo do brze promene zakonskih regulativa na ovu temu.

Antonije Kovačević, predsednik udruženja i novinar, koji će kao moderator tribine predstaviti rezultate naše kampanje, i preneti podršku mnogih javnih ličnosti koje nam se svakodnevno pridružuju. Biljana Cincarević, naša poznata slikarka i Žarko Paspalj, košarkaška legenda, će kao učesnici tribine, sami izneti svoje razloge zbog kojih su se pridružili udruženju „Lekalizacija Srbije“ u beskompromisnoj borbi za primenu kanabisa u medicini.

Lekari, umetnici, novinari, sportisti, svi će biti tu, PRIDRUŽITE SE I VI! A posle tribine nastavljamo druženje u klubu SKCNS Fabrika uz koncert bendova iznenađenja! I muzičari su uz nas!

LEKALIZACIJA SRBIJE!“

„Lekalizacija Srbije“ mesecima sprovodi javnu kampanju na svim nivoima kao podršku zvaničnom zahtevu za promenu zakonskih regulativa i legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe.

Kanabis, medicinski i naučno dokazano mnogim dostupnim studijama, leči upravo najteže bolesti na koje zvanična medicina nema odgovor.

Srbija je rekorder u Evropi po broju umrlih od raka na godišnjem nivou, a taj broj stalno raste. Neslavni smo rekorderi i po broju obolelih od različitih autoimunih i neurodegenerativnih bolesti.

Međutim, iako činjenice postoje – i o bolestima i o dejstvu kanabisa, postoje i dalje oni koji pred njima zatvaraju i oči i uši, ne želeći da ih prihvate i primene na opštu dobrobit ljudi Srbije. Jer, pored najtežih bolesti kanabis leči i mnoge druge, i ukupno izuzetno doprinosi ljudskom zdravlju i organizmu.

Zbog toga što mnogi ćute ili iznose neistine, mi smo odlučni da govorimo još više, i da iznesemo još više dokazanih činjenica. I da pozovemo na otvorenu diskusiju sve one koji u te činjenice neće da veruju!

izvor: #"display:none">

Preporučujemo još

Budite produktivniji – ne gubite vreme!

Čini se da mnogim ljudima vreme uvek nekako „beži“, dok drugi uprkos brojnim obavezama nekako …

Оставите одговор

Facebook