Početna > Konkursi > Podrška iz Austrije
austrija 1

Podrška iz Austrije

Obaveštavamo visokoškolske institucije i istraživače o mogućnostima za saradnju sa partnerima iz Austrije, shodno informacijama koje smo dobili od kolega iz Austrijske agencija za međunarodnu saradnju u obrazovanju i istraživanju (OEAD)

austrija 2

1. Program naučno-tehnološke saradnje

Austrijska agencija za međunarodnu saradnju u obrazovanju i istraživanju (OEAD) je u okviru programa naučno-tehničke saradnje raspisala konkurs za finansiranje zajedničkih istraživačkih projekata između Austrije i Srbije. Konkurs je namenjen istraživačima koji planiraju neprofitno orijentisani istraživački projekat sa kolegama iz Austrije, u bilo kojoj od oblasti. Rok za prijavu je 27.maj 2015. godine.

Više informacija možete pronaći na linku: https://www.oead.at/fileadmin/icm/WTZ/docs/Call_for_applications_WTZ_Serbia_2016.pdf

2. IMPULSE  - program finansijske podrške razvoju i konsolidaciji partnerstava u visokom obrazovanju

IMPULSE je novi program finansijske podrške razvoju i konsolidaciji partnerstava austrijskih visokoškolskih institucija sa najmanje jednom, a najviše četiri partnerske institucije iz evropskih zemalja koje nisu članice EU. U svakom partnerstvu najmanje jedna institucija mora biti iz regiona Centralne i Istočne Evrope (uključujući Srbiju).
Maksimalni broj partnera je pet, a nema ograničenja u pogledu naučnih oblasti. Maksimalni iznos finansiranja po partnerstvu je 100.000 evra za godinu dana, za maksimalni period od dve godine. Rok za prijavu je 15. jun 2015. godine.

Više informacija o programu možete pronaći ovde: https://www.oead.at/go_international/international_cooperation_mobility_programmes/project_support/impulse/EN/

Preporučujemo još

Takmičenje Case Challenge

Cilj je da u saradnji sa partnerima kroz organizaciju niza edukativnih radionica doprinesemo stvaranju okruženja …

Оставите одговор

Facebook