Početna > Radionice > TRIBINA-KAKO POSTATI SPORTSKI NOVINAR??

TRIBINA-KAKO POSTATI SPORTSKI NOVINAR??

ЧЕТВРТАК, 05. МАРТ 2015. У 11:00

ДОБ//ТРИБИНСКА САЛА

Када се млади људи у својим размишљањима о избору занимања суоче са питањем КАКО ПОСТАТИ НОВИНАР, И ТО СПОРТСКИ поуздане одговоре на ову и друге дилеме у вези са тим могу да нађу у својој кући –  у Дому омладине Београда, у радионици коју организују у сарадњи са Факултетом за спорт и новинарство из Београда. Ту врсту амбициозне младалачке радозналости настојаће да задовољи дугогодишњи новинар и уредник у Политици, Експресу, Гласу јавности и Вестима др Радивоје Петровић, ванредни професор на смеру спортско новинарство Факултета за спорт.

 

У непосредном разговору са будућим новинарима, можда и спортским, настојаћемо да развејемо све сумње и дилеме у вези са професијом за коју се пријављује све више младих људи и што је нарочито приметно, међу њима приличан број девојака.

Шта охрабрује у опредељивању за новинарство, и то спортско?

- Квалификоване процене кажу да ће потреба за спортским новинарима бити све већа, па је потребно њихово даље усавршавање.
- Чак 70 одсто времена које је будан просечан човек потроши на – медије. Како су спортски садржаји најпопуларнији није тешко предпоставити колико се времена проведе у праћењу спорта преко медија. Због свега тога спортско новинарство готово да има посебан статус.
- За медије спорт постаје важнији од привредних, политичких или дипломатских тема. Фајненшел тајмс означио је 2004. као годину у којој је спорт постао опсесија, јер је после лета у коме смо имали Олимпијаду у Атини, Еуро 2004 и Вимблдон, спорт из разоноде прешао да окупира пажњу огромне публике.
- Време масовног друштва даје спорту нову димензију, а велике медијске корпорације виде у спорту у 21. веку могућност финансијске добити, какву су видели у филму током 20. века.

Квалификованим, образованим спортским новинарима пружа се велика шанса. Зашто се определити за студије новинарства кроз спорт, што је својеврсна новина у академском образовању новинара, сазнаћете ако дођете у четвртак у 11 сати у Дом омладине Београд на дружење са Факултетом за спорт и новинарство.

Izvor: www.domomladine.org

Preporučujemo još

Ideas for Action

Ideas for Action je odličan način povezivanja mladih iz različitih zemalja širom sveta koji imaju …

Оставите одговор

Facebook