Početna > Eko teme > TRIBINA: "Klima ne kuca dvaput"

TRIBINA: "Klima ne kuca dvaput"

Pozivamo vas na projekciju filma o klimatskim promenama: 
 
„Disruption“
 
Tribina „Klima ne kuca dvaput 
Prisutne će pozdraviti dr Biljana Panjković, 
direktor Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode. Po završetku projekcije filma koja će trajati 52 minuta, predviđena je kratka diskusija, koju će voditi Igor Jezdimirović iz organizacije Inženjeri zaštite životne sredine i Oliver Fojkar ispred Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, nagrađivani autor ekoloških filmova.Nakon diskusije predviđeno je koktel druženje u prostorijama Kulturnog centra Novog Sada.

 

Ovom prilikom biće predstavljen rad grupe mladih koji su prošli trening „Mladi lideri u adaptaciji na klimatske promene“ u organizaciji „Inžinjera zaštite životne sredine“

Klimatske promene dovele su do trenutka kada celo čovečanstvo treba da se ujedini i iskoristi naučna saznanja za rešavanje glavnog pitanja - kako ljudi shvataju probleme zaštite životne sredine i zašto ne razmišljaju o svojoj dobrobiti na duže staze?
WHY DO WE DO SO LITTLE WHEN WE KNOW SO MUCH?

Ovo specifično filmsko ostvarenje delo je 350.org  ( http://350.org/ )
Globalna premijera filma “Disruption“, održana je 07. septembra 2014. godine, nakon čega je održan Klimatski marš u 162 zemlje sveta, gde je samo u Njujorku učestvovalo 400,000 ljudi.

 
Dođite i pridružite nam se u zajedničkom radu na očuvanju naše Planete. 


MISLI GLOBALNO, DELUJ LOKALNO.

Preporučujemo još

love your city

Love Your City 2015

Sa velikim zadovoljstvom vas pozivamo na Love Your City koji će se održati 23. maja …

Оставите одговор

Facebook