Početna > Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata
zzzzs

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata

Nalazimo se u ulici dr Sime Miloševića 6. u okviru Univerzitetskog kampusa, u blizini skoro svih fakulteta, studentskih domova, restorana, sportskih terena, Dunava i centra grada. Zgrada Zavoda je nova, funkcionalno planirana za potrebe naše delatnosti i opremljena savremenom opremom.
Osoblje Zavoda je stručno, upoznato sa problemima i zdravstvenom problematikom studenata i spremno da pacijentima izađe u susret u cilju rešavanja svih problema.

Zdravstvena zaštita studenata obuhvata program primarne prevencije i sekundarne prevencije, tj dijagnostieko - terapijski rad. Program preventivne zdravstvene zaštite čini oko 60% delatnosti Zavoda i obuhvata:

- sistematske preglede studenata prve i treće godine studija
- zdravstvene preglede pre useljenja u studentske domove
- savetovališni rad
- kontrolu vakcinacije i revakcinacije
- praćenje epidemiološke situacije
- zdravstveno - vaspitnu delatnost

Kroz redovne sistematske preglede stičemo uvid u celokupno zdravstveno stanje studenata, a eventualnu bolest otkrivamo u ranoj fazi, kada je mnogo lakše izlečenje.
Primarna prevencija podrazumeva rano postavljanje dijagnoze, otkrivanje ranih simptoma bolesti, ali na prvom mestu prepoznavanje riziko faktora, pogrešnih stilova života, koji svemu prethode.

[social type=“facebook“ opacity=“dark“]#"http://www.zzzzsns.co.rs/">http://www.zzzzsns.co.rs

Оставите одговор

Facebook